Joukkueenjohtaja

Joukkueenjohtaja johtaa nimikkeensä mukaisesti joukkuetta kaikissa muissa paitsi valmennuksellisissa asioissa. Joukkueen valmentajilla on kokonaisvastuu joukkueen valmentamisesta, kausisuunnitelman laatimisesta sekä kilpailu- ja näytösohjelmien suunnitteluista ja toteutuksista.

Miksi mukaan?

Joukkueenjohtaja pääsee aitopaikalta seuraamaan upean lajin ja mahtavan seuran kehittymistä sekä aktiivisesti kehittämään seuratoimintaa. Nuorten ja lasten liikunnan ilon jakaminen ja kilpailuissa onnen ja pettymysten kyyneleiden pyyhkiminen liikuttaa aina. Joukkueenjohtajat ovat usein joukkueen urheilijoiden vanhempia tai sisaruksia, mutta toivotamme tervetulleeksi muutkin sukulaiset, ystävät tai lajista muuten kiinnostuneet. Kiinnostuksen lisäksi kun mukaan ottaa rehellisyyden, oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden kaikkia kohtaan, on pärjääminen taattu.

Miten ja milloin joukkueenjohtajat valitaan?

Joukkueenjohtajat valitaan joko ennen kauden alkua kiinnostuksen perusteella tai viimeistään kauden ensimmäisessä vanhempainillassa.

Jokaiseen joukkueeseen valitaan vähintään yksi joukkueenjohtaja, joka auttaa valmentajia hallinnollisissa tehtävissä ja käytännön järjestelyissä sekä toimii yhteyshenkilönä seuran, joukkueen ja kotien välillä. Edustusjoukkueissa tulee olla vähintään kaksi joukkueenjohtajaa. Maksimissaan joukkueella voi olla kustannussyistä kolme joukkueenjohtajaa.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan joukkueenjohtajana, voit olla yhteydessä toiminnanjohtajaan (toiminnanjohtaja@spiritshakin.fi).

Joukkueenjohtajan rooli

Joukkueenjohtajien tehtäviä ovat muun muassa:

  • Joukkueen jäsenlistan ylläpito – huolehditaan, että kaikki joukkueen jäsenet ovat myClubissa eikä siellä ole ylimääräisiä henkilöitä (myClub)
  • Tapahtumien ilmoittautumisten seuranta (myClub)
  • Kilpailuiden osallistujalistan ja lisätilauslistan koonti ja toimittaminen seurakoordinaattorille, eli kisailmoittautumisen laatiminen sekä kilpailumatkoille osallistuminen.
  • Joukkueen laskutukseen liittyvien laskutusmääräyksien laatiminen ja toimittaminen seurakoordinaattorille tarvittaessa (esim. joukkueillat tai muut asiat, joita ei ole seuran kautta organisoitu)
  • Varustesovituksissa paikallaoleminen ja tilauksissa avustaminen
  • Kausibudjettien laatiminen yhdessä valmentajien kanssa tulevalle vuodelle

Edellä mainittujen operatiivisten tehtävien lisäksi tärkeä rooli erityisesti vanhemmille kohdistuvassa joukkuekohtaisessa viestinnässä.

Joukkueenjohtajat edustavat seuraa muiden seuratoimijoiden kanssa, joten myös heidän tulee noudattaa seuran yhteisiä sääntöjä ja toimia seuran arvopohjan mukaisesti. Joukkuetta koskevat päätökset tehdään aina urheilullisin perustein. Joukkueenjohtajan oma lapsi ei ole vanhemman vapaaehtoistyön johdosta erityisasemassa esimerkiksi joukkuevalintoja tehtäessä.

SSC tarkistaa kaikkien alaikäisten jäsenten parissa työskentelevien ja toimivien henkilöiden rikostaustan. Tämä koskettaa myös joukkueenjohtajia.

Joukkueenjohtajien tukeminen

Joukkueenjohtajia arjessa tukee jojovastaavana toimiva toiminnanjohtaja. Lisäksi joukkueenjohtajien toiminnan tueksi on koottu jojo-opas, josta joukkueenjohtajat löytävät muun muassa käytännönohjeita joukkueenjohtajan tehtäviin liittyen. Joukkueenjohtajilla on käytössä myös seuran sisäinen OneDrive, josta löytyvät muun muassa lomakepohjat vanhempaininfoille ja kilpailuilmoittautumisille.

Lisätietoja joukkueenjohtajatoiminnasta saat toiminnanjohtajalta (toiminnanjohtaja@spiritshakin.fi).