Cheerleading lajina

Cheerleading on monipuolinen urheilulaji, jossa on monta eri osa-aluetta: pyramidit ja stuntit (nostot), hypyt, permantoakrobatia ja huutosarjat. Kilpacheerleading-joukkueissa harjoittelun pääpaino on pyramideissa, stunteissa ja permantoakrobatiassa.

Laji kehittää kehonhallintaa ja koordinaatiota sekä joukkuelajina toisten huomioon ottamista. Joukkueet ovat suuria, sillä pääsääntöisesti 32 urheilijaa harjoittelee samassa joukkueessa. Mikrojen joukkueissa seurassamme on asetettu maksimiosallistujamääräksi 15-25 harrastajaa, sillä haluamme tarjota nuorimmille harrastajillemme mahdollisimman turvallisen ympäristön liikunnallisten perustaitojen ja lajitaitojen harjoitteluun.

Mitään paino- tai pituusrajoja ei lajissa ole, jokaiselle löytyy varmasti paikka joukkueessa! Etukäteen ei tarvitse osata mitään lajiin liittyviä taitoja, kaiken oppii harjoituksissa. Liikunnallisesta taustasta on hyötyä, mutta harrastejoukkueissa ei ole pääsyvaatimuksia.

Cheerleadingissa on käytössä niin sanottu level-järjestelmä, joka mahdollistaa mahdollisimman turvallisen harjoittelun ja taitojen kartuttamisen iälle sekä taitotasolle sopivassa tahdissa.

Seurassamme on mahdollista harrastaa cheerleadingia neljässä eri ikäluokassa:

Mikrot

Minit

Juniorit

Aikuiset

Seurassamme toimii joukkueita kaikilla taitotasoilla eli leveleillä 1-6. Joukkueiden ikäluokkiin ja taitotasoon voit tutustua paremmin täällä.

Cheerleadingin level-järjestelmä on rakennettu niin, että se tukee lajitaitojen kehittymistä ja etenemistä oikeaan tahtiin. Levelit tarjoavat myös useita erilaisia kilpailumahdollisuuksia. Cheerleadingissä voikin kilpailla harvakseltaan harrastemielessä tai tähdätä lajin SM-tasolle ja kansainvälisiin kilpailuihin. Cheerleadingia voi myös harrastaa ilman kilpailemista.

Lajimme on vauhdikas joukkueurheilulaji, joka sopii kaikille henkilöille iästä ja sukupuolesta riippumatta!

Cheerleadingissa on myös alalaji cheer-tanssi, joka on vauhdikas ja näyttävä joukkuetanssilaji. Spirit Shakin’ Cheerleadereissa ei ole yhtään cheer-tanssijoukkuetta. Lähimmät harrastusmahdollisuudet tanssipuolelle löytyvät Helsingistä.