Koronaviruksen vaikutus harjoitteluun

Koronavirus ja harjoittelu

Seuraamme jatkuvasti rajoituksiin tulevia mahdollisia muutoksia ja tiedotamme niiden vaikutuksesta seuramme toimintaan. Päivitämme myös tälle sivulle ajankohtaiset ohjeistukset koronavirustilanteeseen liittyen.

Noudatamme toiminnassamme Aluehallintoviranomaisten, Keusoten, Olympiakomitean ja Suomen cheerleadingliiton toimintaohjeita vallitsevassa koronavirustilanteessa.

 

 • Harjoituspaikalla saavat olla läsnä ainoastaan harjoitusvuorossa olevien joukkueiden urheilijat, valmentajat ja tarvittaessa joukkueenjohtajat.

 

 • Harjoitukset järjestetään siten, että urheilijalla on mahdollisuus säilyttää turvaväli. Urheilija voi tämän vuoksi halutessaan  jättäytyä pois mm. stunttien teosta.

 

 • Ohjaajien ja yli 12-vuotaiden tulee käyttää kasvomaskia (pois lukien urheilutilanne)

 

 • Harjoituksiin ei saa tulla sairaana, eikä vähäisienkään vilustumisen oireiden kanssa. Osallistuminen harjoituksiin on sallittua, kun takana on kaksi oireetonta päivää. Mikäli urheilija, valmentaja tai joukkueenjohtaja on sairastunut koronavirukseen tai altistunut sille, tulee toimia erikseen ilmoitettujen ohjeiden mukaisesti.

 

 • Päätös joukkueharjoituksiin osallistumisesta tehdään urheilijan ja/tai huoltajan toimesta. Vastuu päätöksen tekemisestä on urheilijalla ja/tai huoltajalla.Vastuu yhteisten ohjeistusten noudattamisesta on joukkueen valmennuksesta vastaavilla valmentajilla.

 

 • MyClubiin on luotu normaaliin tapaan joukkueiden harjoitustapahtumat. Jokaisen urheilijan tulee ilmoittaa itse etukäteen, mihin harjoitukseen osallistuu.

 

 • Valmentajien tulee merkitä kaikki läsnäolijat myClubiin. Tämä on todella tärkeää, jotta mahdollisissa altistumistapauksissa myClubissa on saatavilla tieto siitä, ketkä ovat olleet paikalla lähivalmennuksessa.

 

 • Jokaisen harjoituspaikalle tulevan urheilijan, valmentajan ja joukkueenjohtajan tulee desinfioida kädet huolellisesti harjoitusten alkaessa sekä harjoitusten aikana.Päivölänlaakson koululla, Riihikalliossa ja Piirosella käsidesiä löytyy pienvälinekassista.

 

 • Sisäharjoitukset lopetetaan 10-15 minuuttia ennen ilmoitetun harjoitusajan päättymistä, jotta urheilijoiden väliset lähikontaktit voidaan minimoida. Tämä aika käytetään käsien pesuun/desinfiointiin, käytettyjen välineiden desinfiointiin ja tilasta poistumiseen. 

 

 • Kannustamme seuramme toiminnassa mukana olevia huolehtimaan hyvästä hygieniasta erillisen hygieniaohjeistuksen mukaisesti.Hygieniaohjeistus löytyy seuramme nettisivuilta.

 

 • Mikäli harrastaja, urheilija, valmentaja tai joukkueenjohtaja on altistunut tai sairastunut koronaan, tulee hänen itse ilmoittaa asiasta vastuumallin mukaisesti. Vastuumalli löytyy tämän seuramme nettisivuilta.