Valmentaja

Laadukas valmennustoiminta on seuramme ehdoton kulmakivi ja valmentajat ovat seuran tärkein voimavara. Valmentajat suunnittelevat ja toteuttavat harrastajille motivoivat ja kehittävät harjoitukset valmennuspäälliköiden tuella.

Mikäli valmennusoiminnasta herää kysymyksiä, valmennuspäälliköt auttavat sinua:

Valmennuspäällikkö Laura Kokkonen, laura.kokkonen@spiritshakin.fi

Valmentajaksi Myrskyperheeseen?

Seurassamme toimii tällä hetkellä noin 40 työsuhteista tuntivalmentajaa. Lisäksi seuramme toiminnassa on mukana joukko apuohjaajia sekä vapaaehtoisesti toimivia valmentajia.

Haluaisitko sinä olla valmentajana osana Myrskyperhettä? Täydennämme uusilla valmentajilla yksittäisiä valmennustiimejä harrastekilpa-, kilpa- ja edustusjoukkueissa.
 
Haluatko kehittää itseäsi, valmennustiimiä sekä joukkuetta suomen -ja maailman huipulle? Oletko sinä etsimämme valmentaja? Lue lisää oheisesta linkistä ja jätä hakemus! Otamme sinuun yhteyttä muutaman päivän sisällä vastauksen lähettämisestä. Täytämme paikat sopivan henkilön löydyttyä.

Odotamme

 • Innostunutta työotetta
 • Halua kehittää osaamistaan ja valmennettavien taitoja
 • Sitoutumista joukkueen toimintakalenteriin

Tarjoamme

 • Valmennustiimin tuen
 • Valmennuspäälliköiden tuen
 • Mahdollisuuksien mukaan joukkueenjohtajan avun
 • Kouluttautumismahdollisuuksia
 • Valmennuspalkkion

Valmennustoimintaan mukaan voivat hakea kaikki vähintään 15-vuotiaat tai 15-vuotta kauden aikana täyttävät henkilöt.

Kaikki henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta valmennustoiminnasta, aloittavat seurassamme apuohjaajina. Apuohjaajat suorittavat palkattoman 30 tunnin harjoittelun, jonka jälkeen apuohjaaja antaa valmennuspäällikölle ohjausnäytön. Näytön aikana apuohjaaja vetää yhden osan harjoituksista, esimerkiksi joukkueen lämmittelyn. Valmennuspäällikkö arvioi apuohjaajan ryhmänhallintataitoja tilanteessa. Mikäli näyttö hyväksytään, voi apuohjaaja halutessaan aloittaa valmentamisen työsuhteessa.

Haemme uusia henkilöitä mukaan valmennustoimintaan pääsääntöisesti aina syys- ja kevätkausien loppupuolella. Seuraa siis seuramme nettisivuja ja sosiaalista mediaa, mikäli olet kiinnostunut valmennustoiminnasta!

Valmentajanpolku

Seurassamme on käytössä valmentajanpolku, jonka mukaisesti uusi valmennuksesta kiinnostunut henkilö voi seurassamme edetä valmentajanpolulla ohjaajan roolista aina valmentajaksi asti. Valmentajanpolku on päivityksessä ja päivitetty valmentajanpolku otetaan seuran toiminnassa käyttöön 1.8.2021 lähtien.

APUOHJAAJA

Apuohjaaja on 15-vuotias tai kauden aikana 15 vuotta täyttävä.

Apuohjaaja tukee ohjaajaa ja valmentajaa joukkueen valmennustiimissä. Apuohjaaja ei ole vastuussa joukkueesta, mutta hän osallistuu joukkueen säännöllisiin treeneihin, joissa hän neuvoo joukkueen jäseniä. Leireihin ja tapahtumiin apuohjaaja osallistuu oman mielenkiinnon ja joukkueen valmentajan/vastuuohjaajan kanssa sovitun mukaisesti.

OHJAAJA

Ohjaaja on 15-vuotias tai kauden aikana 15 vuotta täyttävä. Ohjaaja on suorittanut SCL:n Ohjauksen perusteet Cheer -koulutuksen (6h)

Ohjaaja osallistuu joukkueen harjoitusten sekä näytös-/kilpailukoreografioiden suunnitteluun ja toteuttamiseen yhdessä muun valmennustiimin kanssa.

VASTUUOHJAAJA

Vastuuohjaaja on 16-vuotias tai kauden aikana 16 vuotta täyttävä. Vastuuohjaajalla tulee olla liikunnan ohjauskokemusta. Vastuuohjaaja on suorittanut seuraavat SCL:n koulutukset: Ohjauksen perusteet cheer (6h), Akrobatiatekniikka I (6h), Stunttitekniikka 1-2 (6h) ja  Fysiikkaharjoittelun vaiheet (6h)

Vastuuohjaaja on vastuussa seuraavista asioista:

 • Level/taitotaulukon seurannasta ja toteuttamisesta joukkueessa
 • Valmennustiimin ja vanhempien yhteydenpidosta sekä vanhempainiltojen järjestämisestä (sisältäen sisällön suunnittelun seuran yhteisen vanhempainiltapohjan mukaisesti)
 • Joukkueen harjoitusten sekä näytös-/kilpailukoreografioiden suunnittelusta ja toteuttamisesta yhdessä muun valmennustiimin kanssa.

VALMENTAJA

Valmentaja on 17-vuotias tai kauden aikana 17 vuotta täyttävä. Valmentaja on suorittanut SCL:n VK1 – koulutuksen (Lähijakso ja etätehtävät cheer 68h) tai liikunnan aluejärjestön Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen (VOK –1, 50h). Ennen VK-1 / VOK-1 tasoa, on edellytyksenä, että edelliset SCL:n Valmentaja Taso 1-koulutukset on käyty.

Vaihtoehtoisesti valmentajalla on tehtävään soveltuva alan ammattitutkinto.

Valmentaja on vastuussa seuraavista asioista:

 • Level/taitotaulukon seurannasta ja toteuttamisesta joukkueessa
 • Valmennustiimin ja vanhempien yhteydenpidosta sekä vanhempainiltojen järjestämisestä (sisältäen sisällön suunnittelun seuran yhteisen vanhempainiltapohjan mukaisesti)
 • Joukkueen harjoitusten sekä näytös-/kilpailukoreografioiden suunnittelusta ja toteuttamisesta yhdessä muun valmennustiimin kanssa.