Valmennus

Valmennuksesta vastaavat valmentaja ja apuvalmentajat. Seurassamme toimii yhteensä reilu 70 valmentajaa ja apuvalmentajaa. Jokaiselle joukkueelle on nimetty 2-4 valmentajaa. Lisäksi valmentajilla on taustatukenaan valmennuspäälliköt

Kaikilla valmentajillamme on vahva lajitausta cheerleadingista ja osa valmentajistamme kilpailee edelleen myös kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Valmentajien osaaminen

Seura kouluttaa valmentajiaan aktiivisesti. Kaikki valmentajat saavat ensiapukoulutusta ja lisäksi valmentajat ovat käyneet Suomen Cheerleadingliiton ohjaajakoulutuksen. Valmentajia kannustetaan kouluttautumaan lisää ja useat valmentajat ovatkin suorittaneet Suomen Cheerleadingliiton Valmentajakoulutus taso 1 –koulutuksen sekä käyneet erilaisissa Cheerleadingliiton, Etelä-Suomen Liikunnan ja Urheilun, Suomen Valmentajien sekä seuran järjestämissä erikoiskoulutuksissa. Lisäksi valmentajistostamme löytyy liikunta-alan ammattilaisia.

Kokeneimmat valmentajat ovat valmentaneet jo toistakymmentä vuotta ja heidän rinnallaan kasvatamme jatkuvasti uusia valmentajia.

Harjoitusten rakenne

Cheerleadingharjoitusten kesto vaihtelee iän ja taitotason mukaan. Alkeis- ja harrastejoukkueet harjoittelevat 45 min – 2 h kerrallaan. Kilpajoukkueet pääsääntöisesti 2-3 tuntia.

Harjoitukset aloitetaan alkuringin jälkeen alkuverryttelyllä, jossa lämmittelyn lisäksi harjoitetaan koordinaatiota ja kehon hallintaa esim. leikkien avulla. Harjoitusten lajitaito-osiossa kerrataan jo aiemmin opeteltuja lajitaitoja kuten nostoja eli stuntteja, permantovoimistelua ja hyppyjä sekä opetellaan myös uusia taitoja. Taitolajille tyypillisesti cheerleadingissa jokainen taito vaatii tuhansittain toistoja, joten paljon myös kerrataan samoja asioita. Harjoitukset päätetään loppurinkiin, jossa usein huudetaan joukkueen oma huuto.