Cheerleading lajina

Cheerleading on monipuolinen liikuntamuoto jossa on monta eri osa-aluetta: pyramidit ja stuntit (nostot), hypyt, permantovoimistelu, tanssi ja huutosarjat. Kilpacheerleading-joukkueissa harjoittelun pääpaino on pyramideissa, stunteissa, hypyissä ja permantovoimistelussa. Ikäryhmillä on erilaisia turvallisuussääntöjä stuntteja eli nostoja koskien, mikä mahdollistaa mahdollisimman turvallisen harjoittelun ja taitojen kartuttamisen iälle sopivassa tahdissa.

Mitään paino- tai pituusrajoja ei lajissa ole, jokaiselle löytyy varmasti paikka joukkueessa! Etukäteen ei tarvitse osata mitään lajiin liittyviä taitoja, kaiken oppii harjoituksissa. Liikunnallisesta taustasta on hyötyä, mutta alkeisjoukkueissa ei ole pääsyvaatimuksia.

Laji kehittää kehonhallintaa ja koordinaatiota sekä joukkuelajina toisten huomioon ottamista. Joukkueet ovat melko suuria, yleensä noin 20-30 harrastajaa harjoittelee samassa joukkueessa.

Kilpailutasoja on lajissa kolme: aloittelija-, edistyneet- ja SM-taso. Tasojärjestelmä on rakennettu niin, että se tukee lajitaitojen kehittymistä ja etenemistä oikeaan tahtiin. Tasot tarjoavat myös useita erilaisia kilpailumahdollisuuksia ja cheerleadingissä voi kilpailla harvakseltaan harrastemielessä tai tähdätä lajin SM-tasolle ja kansainvälisiin kilpailuihin. Cheerleadingia voi myös harrastaa ilman kilpailemista, se on vauhdikas joukkueurheilulaji, joka sopii kaikille, sekä tytöille että pojille.

Cheerleadingissa on myös alalaji cheer-tanssi, joka on vauhdikas ja näyttävä joukkuetanssilaji. Spirit Shakin’ Cheerleadereissa ei ole yhtään cheer-tanssijoukkuetta. Lähimmät harrastusmahdollisuudet tanssipuolelle löytyvät Helsingistä.