Valmennus

Valmennuksen johtamisesta ja kehittämisestä vastaavat kokopäiväisesti työskentelevät valmennuspäälliköt.

Käytännön valmennuksesta vastaa yhteensä noin 60 henkilöä erilaisissa seuran valmentajapolun rooleissa. Jokaiselle joukkueelle on nimetty 2-4 henkilöstä koostuva valmennustiimi Olympiakomitean Tähtiseurakriteerit huomioiden. Valmennustiimit pyritään muodostamaan niin, että jokaisessa valmennustiimissä on vähintään yksi valmentaja jokaista kymmentä lasta tai nuorta kohden.

Valmentajien lähiesmiehinä toimivat valmennuspäälliköt, jotka tukevat valmentajia päivittäisessä työskentelyssä.

Kaikilla valmentajillamme on vahva lajitausta cheerleadingista ja osa valmentajistamme kilpailee edelleen myös kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Valmentajien osaaminen

Seura kouluttaa valmentajiaan aktiivisesti. Kaikki valmentajat saavat ensiapukoulutusta ja lisäksi valmentajat ovat käyneet Suomen Cheerleadingliiton ohjaajakoulutuksen.

Valmentajia kannustetaan kouluttautumaan lisää ja useat valmentajat ovatkin suorittaneet Suomen Cheerleadingliiton Valmentajakoulutus taso 1 –koulutuksen sekä käyneet erilaisissa Suomen Cheerleadingliiton, Etelä-Suomen Liikunnan ja Urheilun, Suomen Valmentajien sekä seuran järjestämissä erikoiskoulutuksissa. Lisäksi valmentajistostamme löytyy liikunta-alan ammattilaisia.

Kokeneimmat valmentajat ovat valmentaneet jo toistakymmentä vuotta ja heidän rinnallaan kasvatamme jatkuvasti uusia valmentajia.

Harjoitusten rakenne

Cheerleadingharjoitusten kesto vaihtelee iän ja taitotason mukaan.

Alkeis- ja harrastejoukkueet harjoittelevat 45 min – 2 tuntia kerrallaan.

Kilpajoukkueet pääsääntöisesti 2-3 tuntia.

Harjoitukset aloitetaan alkuringin jälkeen alkuverryttelyllä, jossa lämmittelyn lisäksi harjoitetaan koordinaatiota ja kehon hallintaa esim. leikkien avulla.

Harjoitusten lajitaito-osiossa kerrataan jo aiemmin opeteltuja lajitaitoja kuten nostoja eli stuntteja, permantovoimistelua ja hyppyjä sekä opetellaan myös uusia taitoja.

Taitolajille tyypillisesti cheerleadingissa jokainen taito vaatii tuhansittain toistoja, joten paljon myös kerrataan samoja asioita.

Harjoitukset päätetään loppurinkiin, jossa usein huudetaan joukkueen oma huuto.