Valmennus

Valmennuksen johtamisesta ja kehittämisestä vastaavat valmennuspäälliköt.

Käytännön valmennuksesta vastaa yhteensä noin 50 henkilöä erilaisissa seuran valmentajapolun rooleissa. Jokaiselle joukkueelle on nimetty 2-4 henkilöstä koostuva valmennustiimi Olympiakomitean Tähtiseurakriteerit huomioiden. Valmennustiimit pyritään muodostamaan niin, että jokaisessa valmennustiimissä on vähintään yksi valmentaja jokaista kymmentä lasta tai nuorta kohden.

Valmentajien lähiesihenkilöinä toimivat valmennuspäälliköt, jotka tukevat valmentajia päivittäisessä työskentelyssä.

Kaikilla valmentajillamme on vahva lajitausta cheerleadingista ja osa valmentajistamme kilpailee edelleen myös kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Valmentajien osaaminen

Seura kouluttaa valmentajiaan aktiivisesti seuran valmentajanpolkuun määriteltyjen koulutusten avulla. Kaikki valmentajat saavat lisäksi mm. ensiapukoulutusta ja valmentajat ovat käyneet Suomen Cheerleadingliiton ohjauksen perusteet koulutuksen.

Valmentajia kannustetaan kouluttautumaan aktiivisesti ja useat valmentajat ovatkin suorittaneet Suomen Cheerleadingliiton Valmentajakoulutus taso 1 –koulutuksen sekä käyneet erilaisissa Suomen Cheerleadingliiton, Etelä-Suomen Liikunnan ja Urheilun, Suomen Valmentajien sekä seuran järjestämissä erikoiskoulutuksissa. Lisäksi valmentajistamme löytyy liikunta-alan ammattilaisia.

Kokeneimmat valmentajat ovat valmentaneet jo toistakymmentä vuotta ja heidän rinnallaan kasvatamme jatkuvasti uusia valmentajia.

Harjoitusten rakenne

Cheerleadingharjoitusten kesto vaihtelee iän ja taitotason mukaan.

Harraste-, esikilpa- ja klassikkokilpajoukkueet harjoittelevat 45 min – 2 tuntia kerrallaan.

Kilpa- ja edustusjoukkueet pääsääntöisesti 1,5-2,5 tuntia.

Harjoitukset aloitetaan alkuringin jälkeen alkuverryttelyllä, jossa lämmittelyn lisäksi harjoitetaan koordinaatiota ja kehon hallintaa.

Harjoitusten lajitaito-osiossa kerrataan jo aiemmin opeteltuja lajitaitoja kuten nostoja eli stuntteja, permantoakrobatiaa, hyppyjä sekä opetellaan uusia taitoja.

Taitolajille tyypillisesti cheerleadingissa jokainen taito vaatii tuhansittain toistoja, joten paljon myös kerrataan samoja asioita.

Harjoitukset päätetään loppurinkiin, jossa usein huudetaan joukkueen oma huuto.