Hybridimallin mukainen harjoittelu

18.1.2021 alkaen

Keski-Uudenmaan Sote on päättänyt jatkaa nyt voimassa olevia rajoituksia 31.1.2021 asti (https://www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus/koronasuositukset-ja-rajoitukset/).

Noudatamme seuramme toiminnassa alueellisen viranomaisen suositusta Olympiakomitean ja Suomen Cheerleadingliiton ohjeistusten mukaisesti.

Seurassa päätettiin jatkaa 18.1.2021 alkaen SM-tason joukkueiden lähiharjoituksia

Kilpa- ja huippu-urheilutoiminnan jatkuminen koronaepidemian leviämisvaiheessa on alueellamme sallittua turvata. Suomen Cheerleadingliiton mukaan, jokainen seura voi nyt itse määritellä, mikä on seurassa kilpa- ja huippu-urheilutoimintaa.

Olemme käyneet keskusteluja muiden pääkaupunkiseudun lajiseurojen toimihenkilöiden kanssa ennen päätöksentekoa. Pääkaupunkiseudulla useampi lajiseura on käynnistänyt tällä viikolla SM-tason ja/tai EM-tason joukkueiden lähiharjoitukset. Osassa seuroja lajiharjoittelu lähikontaktissa (eli stuntit) on sallittua ja osassa noudatetaan suositeltuja turvavälejä (eli keskitytään fysiikka- ja akrobatiaharjoitteluun).

Lähiharjoittelussa noudatetaan turvavälejä eli keskitytään fysiikka- ja akrobatiaharjoitteluun. Lähiharjoittelu toteutetaan Myrsky Areenalla ja läsnä on kerrallaan yksi joukkue. SM-tason joukkueiden lähiharjoittelua täydennetään edelleen osittain etävalmennuksella.

Avalanchen, Blizzardin ja Dust Devilin harjoitusvuorot näkyvät urheilijoille myClubissa. Harjoituspäivät ovat ennakkoon ilmoitetun vuorojaon mukaiset.

Harjoitusten suhteen noudatetaan jo aikaisemmin käytössä olleita hygienia- sekä muita ohjeistuksia. Hygieniaohjeistukset sekä vastuumalli mahdollisten tartuntojen varalle löytyvät täältä.

Harjoituksiin osallistuminen on urheilijoille vapaaehtoista.

Yksilöharjoitusvuorot edustus- ja kilpajoukkueille

Tarjoamme ajalla 19.-24.1.2021 yksilöharjoitusvuoroja Myrsky Areenalla kilpa- ja edustusjoukkueiden urheilijoille. Varattavat vuorot tulevat näkyviin myClubiin maanantaina 18.1.2021 klo 10.00.

Seuraavan viikon osalta asiasta tiedotetaan erikseen, sillä lasten ja nuorten harrastamisen rajoituksiin on luvattu palata jälleen ensi viikolla.

Yksilöharjoitusvuorolle ilmoittautuneella urheilijalla tulee olla tieto ja taito harjoitella oman levelin mukaisia harjoitteita. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa sisällöt, joita vuorolla aikoo harjoitella. Tällöin valmentaja pystyy antamaan helpommin vinkkejä harjoitteluun sekä tarvittaessa puuttuu harjoitteluun, jos se näyttää vaaralliselta.

Valmentaja on ensisijaisesti vastuussa urheilijoiden turvallisuudesta harjoittelun aikana. Valmentajan tulee olla aktiivisesti läsnä antaa tukea sekä vinkkejä urheilijoille.

Muut joukkueet jatkavat hybridimallin vaiheen viisi mukaisesti etävalmennuksessa

Joukkueen valmentajat vastaavat etävalmennuksen suunnittelusta ja toteuttamisesta. Valmennuspäälliköt tukevat valmentajia tässä työssä.

Joukkueen valmentajia on ohjeistettu tiedottamaan joukkuetta etävalmennuksen toteuttamisesta. Mikäli ette ole saaneet tietoa, olettehan yhteydessä joukkueen valmentajiin tai tarvittaessa valmennuspäälliköihin (laura.kokkonen@spiritshakin.fi ja riina.jormakka@spiritshakin.fi).

Seuraamme aktiivisesti tilannetta ja tiedotamme mahdollisista muutoksista seuramme harrastetoiminnassa myClubin välityksellä.

Kiitos jo ennakkoon kaikille ymmärryksestä harrastetoiminnan muutoksiin liittyen!

Etävalmennus seuran toiminnassa

Etävalmennuksesta vastaa joukkueen valmennustiimi valmennuspäälliköiden tuella.

Valmennustiimi viestii suoraan joukkuetta etävalmennuksen käytännön toteuttamisesta.

Tarkoituksena on organisoida etävalmennussuunnitelman mukaista toimintaan joukkueelle joukkueen normaaleina harjoitusajankohtina syyskauden loppuun asti.

Etävalmennus voi olla joko ohjattua tai omatoimista harjoittelua etävalmennussuunnitelman mukaisesti.

Tsekkaa täältä vinkit siihen, miten huoltaja voi tukea lasta tai nuorta etävalmennuksen aikana.

Lisäksi myClubin kautta on jaettu linkit joukkuekohtaisiin OneDrive-kansioihin, joista löytyvät keväällä käytössä olleet seurakohtaiset etävalmennusmateriaalit.

Valmentajia on ohjattu hyödyntämään keväällä käytössä olleita seura- ja joukkuekohtaisia materiaaleja myös nyt käynnistyvässä etävalmennuksessa sekä tietysti jatkokehittämään niitä keväällä saatujen kokemusten perusteella.

Mikäli jokin etävalmennuksessa mietityttää, voitte olla yhteydessä valmennustiimiin tai valmennuspäälliköihin (http://www.spiritshakin.net/yhteystiedot/).