Hybridimallin mukainen harjoittelu

29.4. ja 3.5.2021 alkaen

Spirit Shakin’ Cheerleadersin toiminta jatkuu 29.4. ja 3.5.2021 porrastaen aluehallintoviranomaisten, kuntien ja Suomen Cheerleadingliiton sekä Olympiakomitean ohjeita noudattaen.

 • Noudatamme Aluehallintaviranomaisen päätöstä tilojen käytöstä 20 vuotta täyttäneiden ja sitä nuorempien ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös koskee alle 20-vuotiaita ja sitä nuorempien aikuisten, junioreiden ja minien joukkueita, jotka siirtyvät harjoittelemaan ulkoharjoittelun lisäksi sisätiloihin 10 henkilön ryhmissä turvavälein. 20 vuotiaiden ja vanhempien urheilijoiden osalta toiminta jatkuu etävalmennuksena 16.5. saakka, jonka jälkeen astuvat voimaan jälleen uudet rajoitukset ja ohjeistukset.
   
 • Noudatamme Suomen Cheerleadingliiton huippu-urheilun määrittelyä, joka on tarkentunut aiemmasta edellisen viikon aikana Aluehallintoviraston ammattilaisurheilun määritelmään tekemän tarkennuksen ja pitkäjänteisen selvityksen myötä SCL hallitus täydentää lajikohtaista määritelmää ammattiurheilun käsitteestä siten, että sen alle lukeutuu cheerleadingissä myös liiton järjestämään EM-karsintakilpailuun valmistautuvat joukkueet (aikuiset ja juniorit), joilla on tosiasiallinen mahdollisuus lunastaa edustuspaikka kyseisistä kilpailuista. Arvion tästä tekee seura itse. Lisäksi Olympiakomitean tarkentuneen määritelmän mukaisesti MM-kisoihin valmistautuvat junioreiden seurajoukkueet lukeutuvat ammattiurheilun määritelmän alle.. Täten AvalancheBlizzard ja Dust Devilpalaavat helmikuun jälkeen lajinmukaiseen harjoitteluun sisätiloihin. 
 • Noudatamme Keusoten ja Olympiakomitean harkintaa tilakohtaisesta lähestymisestä. Myrsky Areenalla sijaitsevat matot luokitellaan kahdeksi eri tilaksi ja koko Myrsky Areenalla voi olla kerrallaan SM-joukkue ja 10 henkilön pienryhmä.  Aluehallintoviranomaisen mukaan valmennustiimin jäseniä ei lasketa mukaan 10 henkilöön.  

Seuraamme jatkuvasti rajoituksiin tulevia mahdollisia muutoksia ja tiedotamme niiden vaikutuksesta seuramme toimintaan.  Nykyiset rajoitukset ovat voimassa porrastetusti 29.4. ja 3.5. alkaen kaksi viikkoa eteenpäin, eli 16.5. saakka tai jatkuvastiAlla toimintaamme koskettavat aikataulut ja ohjeistukset.

Tähän on koottu vielä yhteen toimintaa (lähi- ja etäharjoittelu) koskettavat ohjeistukset tiiviiksi paketiksi. Käyttehän ne vielä läpi ja olette yhteydessä, mikäli niihin liittyy kysymyksiä.

Lähiharjoittelua pienryhmissä koskevat ohjeistukset sisä -ja ulkotiloissa 29.4.2021 alkaen SM-joukkueita lukuunottamatta

 • 29.4.-16.5.2021 harjoituksissa tulevälttää kaikkea lähikontaktia eli stunttien / pyramidien teko ei ole sallittua.
 • 2 metrin turvaväli pitää pystyä säilyttämään koko harjoituksen ajan (täten hippaleikit, loppurinki ynnä muuta lähikontaktia vaativat harjoitteet eivät ole sallittuja).
 • 10 henkilön ryhmät eivät saa kohdata toisiaan sisätiloissa, eli mm. Riihikalliossa ryhmien tulee jakautua siten, että toinen maksimissaan 10 hlön ryhmä on matolla ja toinen maksimissaan 10 hlön ryhmä on lattia-alueella. Ryhmien tulee siirtyä paikasta toiseen siten, etteivät he kohtaa toisiaan. Tämä pitää huomioida myös harjoituspaikalle saapuessa sekä sieltä lähdettäessä. Ulkotiloissa harjoittelua toteutetaan koko joukkueen kesken turvavälit säilyttäen.
 • Valmentajien ja kaikkien 12 vuotta täyttäneiden urheilijoiden tulee käyttää kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuorituksen aikana. 12-vuotiailla urheilijoilla tulee siis olla kasvomaski harjoituksiin saapuessa ja sieltä lähdettäessä. Maskin voi ottaa pois harjoitusalueelle siirtyessä ja uusi maski laitetaan kasvoille harjoitusalueelta poistuttaessa. Valmentajat käyttävät maskia koko harjoituksen ajan ja kertakäyttömaskeja on saatavilla harjoituspaikoilla. Ulkotiloissa kasvomaskin käyttöä ei velvoiteta valmentajien osalta, mutta suosittelemme vahvasti maskin käyttöä.
 • Harjoituspaikoilla saavat olla läsnä ainoastaan harjoitusvuorossa olevien joukkueiden urheilijat, valmentajat ja tarvittaessa joukkueenjohtajat. Sisätiloissa 10 urheilijaa kohden paikalla saa olla kaksi valmentajaaToistaiseksi Myrsky Areenan sohvaryhmä ja yläkerta on poissa käytöstä. Koko joukkueen ulkoharjoituksissa paikalla saavat olla kaikki joukkueen valmentajat.
 • Valmennustiimi sopii keskenään, kuka on paikalla missäkin harjoituksissa.
 • Harjoituksiin ei saa tulla sairaana, eikä vähäisienkään vilustumisen oireiden kanssa. Osallistuminen harjoituksiin on sallittua, kun takana on kaksi oireetonta päivää. Mikäli urheilija, valmentaja tai joukkueenjohtaja on sairastunut koronavirukseen tai altistunut sille, tulee toimia erikseen ilmoitettujen ohjeiden mukaisesti.
 • Päätös joukkueharjoituksiin osallistumisesta tehdään urheilijan ja/tai huoltajan toimesta. Vastuu päätöksen tekemisestä on urheilijalla ja/tai huoltajalla. Vastuu yhteisten ohjeistusten noudattamisesta on joukkueen valmennuksesta vastaavilla valmentajilla.
 • MyClubiin on luotu normaaliin tapaan joukkueiden harjoitustapahtumat. Jokaisen urheilijan tulee itse etukäteen, mihin harjoitukseen osallistuu.
 • Valmentajien tulee merkitä kaikki läsnäolijat myClubiin. Tämä on todella tärkeää, jotta mahdollisissa altistumistapauksissa myClubissa on saatavilla tieto siitä, ketkä ovat olleet paikalla lähivalmennuksessa. 
 • Harjoitusvuoron alkua odotetaan harjoituspaikan ulkopuolella ja poistutaan heti oman harjoitusvuoron päätyttyä. Valmentaja hakee urheilijat ulkoa 5 minuuttia ennen harjoituksen alkua ja varmistaa, että kaikki poistuvat harjoituspaikalta harjoitusten päätyttyä. Oman harjoitusvuoron alkamista ei voi mennä odottamaan harjoitustilaan.
 • Jokaisen harjoituspaikalle tulevan urheilijan, valmentajan ja joukkueenjohtajan tulee desinfioida kädet huolellisesti sisääntulon jälkeen/ulkoharjoitukset aloitettaessa. Käsien desinfiointia suosittelemme myös harjoitusten aikana useaan otteeseen. Desinfiointiainepullot löytyvät heti sisääntulosta tai valmentajalta. Muissa harjoituspaikoissa harjoittelevien joukkueiden valmennustiimit hakevat omat desinfiointipullot Myrsky Areenalta. 
 • Kädet pestään kotona ennen harjoituksiin lähtöä.
 • Myrsky Areenan etumatolla harjoitteleva ryhmä tekee tilaa takamatolle siirtyvälle sekä sieltä poistuvalle ryhmälle siirtymällä selvästi peiliseinustalle siirtymisten ajaksi. Siirtymisestä ohjeistaa valmennustiimi.
 • Myrsky Areenalla käytössä ovat vain kaksi isoa mattoaluetta. Oheisharjoittelualue on poissa käytöstä, mutta sen välineistöä voi käyttää valmentajien ohjeistamana, kunhan välineet palauttaa takaisin oheisharjoittelualueelle ja puhdistaa harjoitusten päätteeksi. Ulkoharjoituksia varten Myrsky Areenan aulaan on koottu pressuja, cheermattoja ulkokäyttöön sekä harjoitusvälineitä. Välineitä voi vapaasti käyttää ja desinfioida sekä palauttaa paikoilleen harjoituksen jälkeen.
 • Harjoituspaikkojen pukuhuoneet ovat poissa käytöstä. Harjoituksiin tullaan mahdollisuuksien mukaisesti harjoitusvarusteissa tai niin, että harjoitusvaatteet ovat päällysvaatteiden alla. Joukkueet jättävät tavarat oman harjoitusalueensa nurkkaan valmentajan niille osoittamaan paikkaan.
 • Akrobatian harjoittelussa suositaan paikkaharjoittelua. Mahdollisessa kiertoharjoittelussa urheilijat kiertävät harjoituspisteitä turvavälejä noudattaen. Samoin esimerkiksi juoksevaa akrobatiaa harjoitellaan niin, että yhtä mattokaistaletta käyttää 1-2 henkilöä turvavälejä noudattaen.
 • Akrobatian avustaminen ei ole sallittua.
 • Harjoituksissa ei harjoitella huutoa missään muodossa. Huuto ei ole kevään kilpailuissa arvosteltava osa-alue, joten sitä ei tarvitse juuri nyt harjoitella. Myös muuta harjoituksissa tapahtuvaa huutaen tapahtuvaa kannustusta tullee välttää.
 • Sisäharjoitukset lopetetaan 15 minuuttia ennen ilmoitetun harjoitusajan päättymistä. Tämä aika käytetään käsien pesuun/desinfiointiin, käytettyjen välineiden desinfiointiin ja tilasta poistumiseen. Välineiden desinfioinnista vastaavat valmentajat aikaisemmin annettujen ohjeiden mukaisesti. Näin porrastetaan myös harjoitustilasta poistumista niin, että joukkueet eivät ole eteisessä yhtäaikaisesti.
 • Kannustamme seuramme toiminnassa mukana olevia huolehtimaan hyvästä hygieniasta erillisen hygieniaohjeistuksen mukaisesti. Hygieniaohjeistus löytyy seuramme nettisivuilta. 
 • Mikäli harrasta, urheilija, valmentaja tai joukkueenjohtaja on altistunut tai sairastunut koronaan, tulee hänen itse ilmoittaa asiasta vastuumallin mukaisesti. Vastuumalli löytyy seuramme nettisivuilta.