Kilpailut

Ice Age historialliseen voittoon

Cheerleadingin vuoden ensimmäiset valtakunnalliset kilpailut käytiin viikonloppuna digisateellittikilpailuina kolmelta paikkunnalta, Helsingistä, Jyväskylästä ja Oulusta.
Ice Age – joukkue nappasi upean voiton Klassikot level 2 – sarjassa. Voitto oli joukkueen historian ensimmäinen valtakunnallisella tasolla.
”Tänään onnistuimme yhdenaikaisuudessa ja saatiin myös kaikki stuntit ja pyramidit onnistumaan”, joukkueen kapteenit Jari Heikka ja Sonja Nurkkala analysoivat suoritusta.
”Ykkössija kruunasi loistavan päivän yhdessä joukkueen kanssa, fiilikset ovat ihan katossa”, Heikka fiilisteli tulosten ratkettua.
Normaalista kilpailusta poiketen, Glory-kilpailut käytiin ilman yleisöä. Myös tuomarit seurasivat kilpailua striimin välityksellä, joten kilpailusuoritus esitettiin videokameralle.
”Tottakai yleisön puuttuminen oli outoa, mutta siitä huolimatta oli mahtava päästä kisamatolle”, Nurkkala kertoi suorituksen aikaisista tunnelmista.
Ice Age koostuu sekä lajin aikuisina aloittaneista että nuorena lajia harrastaneista, jotka ovat tehneet paluun lajin pariin. Klassikko-sarja on cheerleadingin uusin kilpailusarja, joka on tarkoitettu juuri Ice Agen tyyppisille joukkueille. Joukkueita on ympäri Suomen jo toista kymmentä. Ice Agessa treenaa 27 naista ja 2 miestä, joiden ikähaarukka on 20-50 vuotta.
”Parasta on huomata, kuinka paljon joukkue on kehittynyt viimeisen vuoden aikana ja se näkyi tänään matolla”, joukkueen valmentajat Anna Hyvärinen, Neea Ihalainen, Eeva Nurminen ja urheilija-valmentaja Elina Aigro iloitsivat.
Sarjassa toiseksi tuli Northern Lights Kvartsit Oulusta ja pronssi matkasi Kouvolaan BDC Final Fantacy-joukkueelle.

Mistral kilpaili ensimmäistä kertaa level 3 -sarjassa

Lasten ja nuorten sarjoissa SSC:n joukkueet onnistuivat haalimaan tärkeää kilpailukokemusta haasteellisen, tammikuussa alkaneen harjoitusvuoden jälkeen. Onnistumisia nähtiin paljon ja joukkueet lähtevät luottavaisina harjoittelemaan kohti kevään kilpailuja.
Tänä vuonna 9-13-vuotiaiden korkeimmalle sarjatasolle noussut Mistral sijoittui kovatasoisessa sarjassa viidenneksi.
”Suoritus ei ollut täydellinen, mutta onnistuimme luomaan hyvän ehjän kokonaisuuden”, joukkueen valmentajista Peppi Matilainen kertoi lauantain kilpailusta.
”Urheilijat saivat omasta mielestään luotua hyvän ja tsemppaavan tunnelman, eikä yleisön puuttumista juurikaan huomannut.”
Sarjan voitti DTC Wondercats Tampereelta.
Glory-kilpailuihin osallistui yli 2500 kilpailijaa. Cheerleadingin kilpailukausi jatkuu 12.12., jolloin junioreiden ja aikuisten korkeimmat sarjat, eli level 4-6 sarjat kilpailevat mestaruuksista.

Tulokset

Cheer klassikot level 2
1 Spirit Shakin’ Ice Age, Tuusula 215p
2 Northern Lights Kvartsit, Oulu 209,5p
3 BDC Final Fantacy, Kouvola 208p
Cheer minit level 3
1 DTC Wondercats, Tampere 248,5p
2 BDC Mirage, Kouvola 236,5p
3 Northern Lights Safiirit, Oulu 228,5p
4 LCS Panthers Attica, Lahti 196p
5 Spirit Shakin’ Mistral 191,5p
Cheer minit level 2
1 LCS Lynx, Lahti 400,5p
2 Mikkelin voimistelijat Sapphires, Mikkeli 362p
3 Golden Spirit Pixies, Helsinki 358,5p
– – –
11 Spirit Shakin’ Rainfog, Tuusula 317,5p
12 Spirit Shakin’ Monsoon 310p
Cheer minit level 1
1 BDC Mini-Magic, Kouvola 405,5p
2 LCS Panthers Tigris, Lahti 388,5p
3 DTC Supercats, Tampere 380,5p
– – –
13. Spirit Shakin’ Drizzle, Tuusula 255,5p
Cheer juniorit level 3
1 Funshine Mirabilis, Porvoo 222p
2 TCS Smash Panthers, Turku 215,5p
3 LCS Panthers Pardalis, Lahti 198p
– – –
6 Spirit Shakin’ Sandstorm, Tuusula
Cheer aikuiset level 3
1 Kurikan Ryhti Nightingales, Kurikka 360,5p
2 DTC Aristocats, Tampere 337,5p
3 BDC Illusion, Kouvola 337,5p
– – –
5 Spirit Shakin’ Tornado, Tuusula 258p
Kaikki tulokset löytyvät SCL:n sivuilta