Yleinen

Usein kysytyt kysymykset – joukkuejako- ja täydennysharjoitukset

Olemme saaneet kysymyksiä heinä-elokuun joukkuejako- ja täydennysharjoituksiin liittyen. Tässä koottuna vastauksia useiten kysyttyihin kysymyksiin!

Lisäksi heinäkuussa jatkuvista rajoituksista johtuen joukkuejako- ja täydennysharjoituksia koskeva lisäohjeistus on julkaistu täällä.

Olen syntynyt vuonna 2007 ja harrastan tällä hetkellä minien level 2 -joukkueessa. Mitä kaikkia mahdollisuuksia minulla on syksyllä?

Vuonna 2007 syntyneet miniharrastajat, jotka ovat tällä hetkellä level 1 tai level 2 -joukkueissa, voivat jatkaa harrastamista samassa joukkueessa kevään 2021 loppuun asti. He voivat myös halutessaan hakea seuran juniorijoukkueisiin joukkuejakoharjoituksissa (Blizzard ja Dust Devil) tai täydennysharjoituksissa (Vortex ja Sandstorm). He voivat ilmoittautua halutessaan myös mukaan junioreiden harraste- tai harrastekilpajoukkueeseen (Twister ja Cyclone). Jos päätät hakea junioreiden joukkueeseen, muttet pääse, sinun paikkasi minijoukkueessa säilyy.

Olen syntynyt vuonna 2008 ja haluaisin hakea poikkeusluvalla mukaan junioreiden edustusjoukkueisiin. Miten toimin?

Blizzard ja Dust Devil saavat ottaa poikkeusluvalla mukaan joukkueeseen myös vuonna 2008 syntyneitä urheilijoita, mikäli joukkueita ei muuten saada kokoon. Keskustele junioreiden edustusjoukkueeseen hakemisesta ensin oman valmentajasi kanssa. Mikäli hakeminen on sinun urheilijanpolkusi ja kehittymisesi kannalta suositeltavaa, voit hakea mukaan edustusjoukkueeseen. Mikäli sinua ei valita junioreiden edustusjoukkueeseen, säilyy paikkasi nykyisessä minijoukkueessasi automaattisesti.

Vuonna 2008 syntyneet minien level 1- ja 2-joukkueissa urheilevat voivat hakea myös mukaan muihin minijoukkueisiin niin halutessaan. Mikäli heitä ei valita, säilyy paikka nykyisessä minijoukkueessa.

Mitä eroa on joukkuejako- ja täydennysharjoituksilla?

Joukkuejakoharjoituksissa ovat haussa niin sanotusti kaikki paikat. Kenelläkään ei ole siis luvattua paikkaa joukkueessa. Täydennysharjoituksissa jo joukkueessa olevien urheilijoiden paikat säilyvät ja uusia urheilijoita haetaan vain sen verran, kuin joukkueessa on vapaita paikkoja. Molemmissa tilaisuuksissa valintoihin vaikuttavat osaamisen lisäksi myös hakijoiden nostoroolit sekä miten ne kohtaavat joukkueen tarpeen kanssa.

Miten ilmoittaudun mukaan joukkuejako- tai täydennysharjoituksiin?

Ilmoittautuminen tapahtuu seuran myClubissa. Tee itsellesi tili myClubiin ja ilmoittaudu mukaan haluamaasi tapahtumaan (ikärajat huomioiden). Käymme kaikki myClub-tilit läpi elokuussa ja poistamme tässä vaiheessa sellaisten henkilöiden tilit, jotka eivät seurassamme ole jäseninä.

Blizzardin, Dust Devilin ja Avalanchen tilaisuuksia varten tarvitaan poikkeuksellisesti myös videomateriaalia. Videomateriaalin ja muiden ilmoittautumistietojen perusteella joukkuejako- ja täydennysharjoituksiin kutsutaan maksimissaan 45 hlöä, joista valitaan lopullinen joukkue. Rajattu määrä johtuu vielä heinäkuussa voimassaolevista kokoontumisrajoitteista. Videot toimitetaan joukkueiden sähköposteihin (joukkueennimi@spiritshakin.fi).

Mihin kilpailuihin joukkueet osallistuvat ja millaiset budjetit joukkueilla on?

Meillä ei ole vielä vahvistettua tietoa syksyn 2020 eikä kevään 2021 kilpailuista. Syksyn 2020 kilpailukalenteri on luvattu vahvistaa kesäkuun loppuun mennessä. Kevään 2021 kilpailukalenteri vahvistetaan syksyn 2020 aikana.

Joukkueiden budjetit kirjataan joukkuekirjeisiin, jotka julkaistaan seuran nettisivuilla viikon 26 aikana. Joukkuekirjeisiin on kirjattu syksyn alustavat budjetit, mutta koska syksyn kilpailukalenteri ei ole vielä selvillä, saattaa budjetteihin tulla vielä muutoksia. Kevään 2021 budjetit työstetään heti, kunhan kevään 2021 kilpailukalenteri saadaan tietoon syksyllä.

Jos en halua jatkaa nykyisessä joukkueessani, mutta haluan hakea johonkin muuhun seuran joukkueeseen, miten minun tulee toimia?

Täytä eroamislomake seuran nettisivuilla (http://www.spiritshakin.net/seura/jasenyys/). Jäsenyys on vuosiperusteinen, joten jäsenyys seuraan säilyy eikä tunnuksiasi poisteta myClubista. Ilmoittaudu niiden joukkueiden joukkuejako- tai täydennysharjoituksiin, joihin haluat.

En pääse osallistumaan sen joukkueen joukkuejako- tai täydennysharjoituksiin, johon haluan hakea. Miten toimin?

Ilmoittaudu tapahtumaan myClubissa. Ole lisäksi yhteydessä joukkueen valmennustiimiin (joukkueennimi@spiritshakin.fi) ja kerro, että olet estynyt osallistumaan. Toimita viestin mukana videomateriaalia osaamisestasi. Videomateriaalin perusteella tehtävät valinnat ovat haasteellisempia, joten suosittelemme kuitenkin, että joukkuejako- ja täydennysharjoituksiin osallistutaan mikäli vain mahdollista.

Jos olen syntynyt vuonna 2007 ja urheilen tällä hetkellä minien level 1 -joukkueessa, voinko hakea minien level 2 -joukkueeseen täydennysharjoituksissa?

Voit hakea. Voit hakea myös halutessasi junioreiden joukkueisiin, jos se on urheilijanpolkusi kannalta hyödyllistä. Tästä kannattaa kuitenkin keskustella oman valmentajan kanssa. Suosittelemme urheilijoita etenemään pääsääntöisesti yksi level kerrallaan, jotta kehittyminen tapahtuu turvallisesti. Minien level 3 -joukkueisiin et voi hakea.

—-

Mikäli sinulla tulee mieleen jotain muita kysymyksiä, voit olla yhteydessä toiminnanjohtajaan (toiminnanjohtaja@spiritshakin.fi) tai suoraan joukkueisiin (joukkueennimi@spiritshakin.fi)!