Kilpailut

Kolme SM-finalistia

Cheerleadingin SM-finaalipaikoista kisattiin viikonloppuna Kuopiossa. SSC lähti hakemaan kolmea finaalipaikkaa kahden juniorijoukkueen ja yhden naisten joukkueen voimin.

Junioreiden cheer-sarjassa Blizzard häikäisi tuomariston vaikealla ja nopeatempoisella ohjelmallaan. Tuloksena olivat lauantain korkeimmat pisteet 414,5 saaden kaikilta tuomareilta sijan yksi.
”Suoritukseen mahtui pari ikävää sattumaa, mutta yleisesti taidot ja tekeminen oli todella laadukasta”, valmentaja Tia Kokkonen analysoi suojattiensa onnistumista.
”Taitojen siisteys, urheilijoiden ryhdikkyys ja esittäminen ovat parantuneet lokakuun kilpailuista huimasti.”
Tytti Tamminen komppaa kolleegaansa: ”Finaaliin lähdetään parhaalta paikalta ja aiomme taistella siitä seuraavat viikot. Sarjan taso on noussut paljon ja se motivoi tekemään paljon töitä kirkkaimman mitalin eteen.”

Sekajunioreiden sarjassa Dust Devil sijoittui toiseksi helsinkiläisen Funky Team Blackbackz-joukkueen jälkeen.
”Dustien suoritukseen mahtui useampia harmittavia virheitä. Ohjelman alku ja vaikea loppu onnistuivat kuitenkin upeasti”, valmentaja Laura Kokkonen kertasi lauantain suoritusta.
”SM-finaaliin valmistaudumme keskittymällä ohjelman kokonaisuuksien tekemiseen ja suoritusvarmuuteen. Finaaliin lähdetään hyvillä fiiliksillä tavoittelemaan toista peräkkäistä Suomen mestaruutta”, Kokkonen kertoi.

Sunnuntaina naisten kisassa Avalanche esitti varman suorituksen, joka riitti kahdeksannelle sijalle. SM-finaaliin vaaditun pisterajan ylitti tällä kertaa naisten cheer-sarjassa vain kahdeksan joukkuetta.
”Suoritus oli paras tällä kaudella ja se näytti rauhalliselta ja varmalta. Tulevissa treeneissä keskitytään hyvän fiiliksen ylläpitämiseen ja treenataan ohjelmaa entistä varmemmaksi ja siistimmäksi”, Avalanchen valmentaja Cia Leino kertoi.

Kaikki seuran joukkueet selvittivät tiensä SM-finaaliin, joka käydään Helsingissä 14.12. Finaaliin pääsi maksimissaan sarjojen 14 parasta joukkuetta, tuomaripisteiden keskiarvon tuli kuitenkin olla vähintään 58 pistettä. SM-finaali kisataan ”puhtaalta pöydältä”, eli karsinnan sijoituksilla tai pisteillä ei ole vaikutusta lopputulokseen.

Tulokset SCL:n sivuilla