Kilpailut

Dust Devil uusi EM-hopean

Dust Devil puolusti menestyksekkäästi viime vuoden EM-hopeaansa viikonloppuna Pietarissa. Ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä kilpailuna käydyissä cheerleadingin EM-kilpailuissa Dust Devil oli toiseksi paras sekä lauantain alkukilpailussa että sunnuntain finaalissa, johon pääsi alkukilpailuiden viisi parasta joukkuetta.
“Suoritukseen mahtui finaalissa pieniä virheitä, mutta joukkue myös paransi tiettyjä asioita alkukilpailusta”, joukkueen valmentaja Laura Kokkonen analysoi kaksipäiväisen kilpailun suorituksia.

“Sijoitus harmittaa, kun mestaruus oli tavoitteena, mutta hopea ei himmennä osaamistamme ja hienoa kevätkautta”, keväällä MM-pronssiin joukkueen luotsannut Kokkonen toteaa.

Koko junioreiden sekasarjan kärkikolmikko pysyi samana kuin Helsingin EM-kilpailuissa viime vuonna: mestaruuden uusi Norjan NRC Tigers ja pronssimitalit ripustettiin helsinkiläisen Funky Team Blackbackzin kaulaan.
Kaksipäiväinen kilpailu aiheutti muutoksia myös kilpailuun valmistautumiseen.
“Olemme huomioineet harjoittelussa palautumiseen vaikuttavia tekijöitä ja päivien erottelua”, Kokkonen kertoi.
“Pohdimme myös ennakkoon miten alkukilpailun pisteet ja sijoitus vaikuttaa joukkueeseen. Tämän pohjalta kävimme lauantain kilpailun jälkeen läpi finaalipäivän ohjelma ja mihin fokusoida, jotta voittoon tarvittavat pisteet saataisiin kasaan.”

Joukkueen kapteeni Lili Siiskonen iloitsi upeasta kilpailutunnelmasta.
“Kisaaminen kahtena peräkkäisenä päivänä oli hauskaa, koska pääsi kisamatolle mahtavan yleisön eteen kahteen kertaan, mutta se vaati päättäväisyyttä, että me ollaan parhaita ja me pystytään tähän. Finaalisuoritus ei ollut virheetön, mutta joukkueen yhteinen fiilis ja meno korvasi sen. Matolta poiskävellessä oli sanoinkuvaamaton fiilis.

Mahtavaa, että Suomi sai meidän sarjasta kaksi mitalia, mutta luotto omaan joukkueeseen oli kova ja halu voittaa vielä kovempi.”
Suomi saavutti EM-kilpailuista viime vuotiseen tapaan yhteensä 7 mitalia. Tällä kertaa yhtään kultamitalia ei saatu Suomeen.