Kilpailut

Tuplavoitto Summer Cheer Cupista

Cheerleadingin kotimainen kevään kilpailukausi huipentui viikonloppuna huvipuisto Powerparkissa.SSC matkasi Pohjanmaalle kuuden joukkueen ja kahden stunt-ryhmän voimin.

Pitkä kilpailumatka ei rasittanut 9-13-vuotiaiden edustusjoukkue Whirlwindia, joka suoriutui vaikeasta ohjelmastaan loistavasti ja saavutti voiton ikäluokan korkeimmalla kilpailutasolla.
“Joukkue on vahva kaikilla lajin osa-alueilla esiintyminen mukaan lukien, joten nappisuoritus riitti tänään voittoon”, joukkuetta 6,5 vuotta valmentanut Cia Leino arvioi.
Joukkueen jäsenet ovat harrastaneet lajia useamman vuoden, täksi vuodeksi joukkue uusiutui yli puolella, kun vanhimmat nousivat junioreihin. Saman ikäluokan muiden joukkueiden hyvä valmennus on luonut erinomaisen pohjan Whirlwindin menestykselle.
“Olemme kuunnelleet urheilijoiden toiveita valmennukseen ja treenien sisältöön liittyen. Ohjelman taidot ovat joukkueelle varmoja ja näytämme mielummin siistin ja itsevarman ohjelman kisamatolla kuin liian vaikean”, Leino kertoo.
Puhtaus ja vaikeus ovatkin voittoisa yhdistelmä cheerleadingissa. Whirlwindin jälkeen toiseksi tuli HAC Mini Elite Helsingistä ja kolmanneksi oululainen Northern Lights Safiriit.
Whirlwindin kahdeksan jäsentä nähtiin myös ryhmästunt-sarjassa, jossa neljän hengen ryhmä suorittaa minuutin ajan pelkkiä stuntteja eli nostoja. Myös tässä sarjassa voitto tuli Keski-Uudellemaalle, kun Stardust voitti sarjan. Diamondstar sijoittui seitsemänneksi.
Saman ikäluokan level 2 -sarjassa nähtiin huikeat 28 joukkuetta. Raindrops sijoittui sijalle 15, Monsoon 19 ja Mistral sijalle 23.

Vortex neljäs

13-16-vuotiaiden junioreiden toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. level 4-sarjassa nähtiin SSC:n Vortex-joukkue. Joukkue lähti Whirlwindin jalanjäljissä tavoittelemaan nappisuoritusta ja voittopokaalia. Pari virhettä maksoivat tällä kertaa palkintosijan ja joukkue oli neljäs.
Valmentaja Karoliina Pesonen oli tyytyväinen erityisesti pyramidien suoritukseen.
Tietynlainen periksiantamattomuus ja kunnianhimo paistaa urheilijoista, mikä on ehdottomasti joukkueen vahvuus”, Pesonen jatkaa.
Sijoitus oli tämän päivän suoritukseen nähden realistinen. Toki kun tavoitteisiin ei päästy, jäi se harmittamaan, mutta kokonaisuudessaan ollaan tyytyväisiä.
Junioreiden level 3 -sarjassa Sandstorm sijoittui 19.
Powerparkin laitteissa pyörimisen jälkeen kilpajoukkueet jäävät kesälomalle.
Kansainvälinen kilpailukausi jatkuu kuitenkin vielä useamman viikon. Blizzard matkustaa tulevana viikonloppuna Tanskaan kilpailemaan ja juhannuksen jälkeen ovat vuorossa EM-kilpailut Pietarissa, jossa Dust Devil puolustaa viime vuoden EM-hopeaansa.