Kilpailut

Onnistumisia May Madness -kilpailuissa

Cheerleadingin valtakunnallinen kilpailuvuosi käynnistyi viikonloppuna Vantaalla. Keski-Uusimaalainen Spirit Shakin’ Cheerleaders oli edustettuna kahden päivän May Madness -kilpailuissa kuuden joukkueen voimin. Parhaimpaan sijoitukseen ylsi Blizzard 13-16-vuotiaiden tyttöjen SM-tason (level 5) cheer-sarjassa. Vuoden ensimmäisiin kilpailuihinsa osallistunut Blizzard nappasi toisen sijan porvoolaisen Fun Shine Brilliance -joukkueen jälkeen. Kolmanneksi tuli HAC Jr. Elite Helsingistä.
Tänään suoritus ei ollut vielä paras mihin pystymme, joten siihen nähden olemme sijoitukseen tyytyväisiä”, joukkueen kapteenistoon kuuluva Venna Engblom kertoi joukkueen tunnelmista kilpailun ratkettua.
Joukkueen valmentaja Tytti Tamminen oli Engblomin kanssa samoilla linjoilla:
“Olemme saaneet nostettua vaikeustasoa ohjelmassa, mutta tänään kaikki ei vielä loksahtanut paikoilleen. Treenit jatkuvat kohti seuraavia kilpailuja, joita odotamme innolla! Kisaaminen on kivaa, eikä sitä opi kuin tekemällä!”
Blizzard kilpailee kevätkaudella vielä kaksi kertaa; helatorstaina Helsingissä ja 15.6. Tanskassa järjestettävässä avoimessa kilpailussa.
Viime viikonloppuna aluekilpailuista upean voiton napannut level 2 -sarjan juniorijoukkue Cyclone onnistui tänäkin viikonloppuna suorituksessaan, joka toi todella kovassa valtakunnallisessa seurassa kuudennen sijan. Sarjan voitti Seinäjoki Silver Sharks -seuran Dreamy-joukkue.
“Cyclone onnistui tekemään kisamatolla kauden parhaan suorituksen, josta jäi jokaiselle mahtava fiilis! Joukkue on rakentunut nopeassa ajassa todella tiiviksi joukkueeksi, joka aina tuo varmuutta kisaohjelmaa tehdessä”, Eva Mäkelä, yksi joukkueen valmentajista kertoi taustoja.
Naisten edustusjoukkue Avalanche kilpaili ensimmäistä kertaa uudistuneella kokoonpanollaan naisten SM-tason sarjassa sijoittuen seitsemänneksi harmittavien pudotusten ja yhden suoritusvirheestä johtuneen puuttuvan spotterin eli varmentajan vähennyksen vuoksi.
“Pyramidit onnistuivat todella hyvin ja joukkue oli ohjelmaan kokonaisuutena tyytyväinen”, valmentajista Vuokko Mononen välitti urheilijoiden fiiliksiä kisasta.
Voiton nappasi hallitseva Suomen mestari HAC Elite Helsingistä.
Alakouluikäisten alimman sarjan eli level 1 tasolla nähtiin myös hienoja keski-uusimaalaisia suorituksia. Keravalla harjoitteleva Drizzle oli 9. ja Järvenpäässä harjoitteleva sisarjoukkue Sprinkle 12. peräti 28 joukkueen sarjassa.
Tulokset:
May Madness 2019
Cheer juniorit level 5
1. FunShine Cheerleaders / Brilliance, Porvoo
2.  Spirit Shakin’ Cheerleaders / Blizzard, Tuusula 
3. HAC / Jr. Elite, Helsinki 
Cheer juniorit level 2
1. Seinäjoki Silver Sharks / Dreamy, Seinäjoki
2. Funky Team / Chimps, Helsinki
3. Kemin Lämärit / Royals, Kemi
– –
6. Spirit Shakin’ Cheerleaders / Cyclone, Tuusula 
 
Cheer naiset level 6
1. HAC / Elite, Helsinki 
2. Tampereen Pyrintö / Flames, Tampere 
3. Golden Spirit / Angels, Helsinki 
– –
7. Spirit Shakin’ Cheerleaders / Avalanche, Tuusula 
Cheer minit level 1
1. Kurikan Ryhti Cheerleaders / Blackbirds, Kurikka
2. Dream Team Cheerleaders / Supercats, Tampere
3. Kauhajoen Karhu Cheerleaders / Blueberries, Kauhajoki
– –
9. Spirit Shakin’ Cheerleaders / Drizzle, Tuusula
12. Spirit Shakin’ Cheerleaders / Sprinkle, Tuusula