Kilpailut

MM-pronssia Dust Devilille

Dust Devilin erinomaista stunttiosaamista

Junioreiden MM-kilpailuissa ensimmäistä kertaa kilpaillut Dust Devil voitti upeasti pronssia keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa. Voiton vei MM-kultaa puolustanut USA ja toiseksi sijoittui hallitseva Euroopan mestari Norja.

Dustien kilpailupäivästä ei käänteitä puuttunut. Kaksi tuntia ennen kilpaikusuoritusta yksi urheilija löi päänsä hotellilla joutuen tikattavaksi eikä pystynyt kilpailemaan. Joukkueen varamies laitettiin tilalle kilpailukokoonpanoon todella lyhyellä varoitusajalla.

“Tämä päivä osoitti, kuinka tärkeä rooli varahenkilöillä joukkueessa on. He ovat todella arvokkaita joukkueelle tällaisessa tilanteessa”, valmentajat Eetu Vitikainen, Laura Kokkonen, Miranda Roms ja Ronja Nyholm totesivat.

Haasteet eivät loppuneet siihen, vaan kilpailusuorituksessa musiikki ei alkanut alusta, jolloin osa joukkueesta ei saanut siitä kiinni ja elementtejä jäi tekemättä. Musiikki keskeytettiin noin 30 sekunnin kohdalla jonka jälkeen oli epätietoisuutta miten jatketaan ja saako joukkue uusia suorituksensa. Joukkue sai luvan uusia heti perään ja onnistui hallitsemaan hermonsa onnistuen suorituksessaan erinomaisesti kahta virhettä lukuunottamatta.

Joukkueen kapteenistoon kuuluva Pinja Haapanen kertasi tunnelmia: “Aluksi tuli pieni paniikki, kun musan takia meni mönkään ja luuli että se on siinä. Kaikki kasasi itsensä hyvin uuteen suoritukseen ja kannusti toisiaan superpaljon.”

MM-pronssiin olivat sekä urheilijat että valmentajat tyytyväisiä.

“USA ja Norja olivat odetusti kovia”, valmentaja Laura Kokkonen tuumasi kisan jälkeen.

“Tuomarit kehuivat stunttiosaamista mutta parannettavaa kärkijoukkueisiin löytyi vielä koko joukkueen akrobatiataidoissa eli permantovoimistelussa sekä vaikeimmissa yksilöakrobatiatoidoissa”, Kokkonen kertoi tuomaripalautteista.
Tulokset
1. USA 86,38 p.
2. Norja 73,13 p.
3. Suomi / SSC Dust Devil 71,44 p.
4. Slovenia
5. Meksiko