Kilpailut

Tuplahopeaa ja kuudes sija SM-karsinnoista

Cheerleadingin SM-karsintakilpailut käytiin lauantaina Oulussa. Spirit Shakin’ lähti tavoittelemaan kolmea finaalipaikkaa viime vuotiseen tapaan.

Puolustava junioreiden Suomen mestari Blizzard onnistui tänään hyvin, mutta nappisuoritus antoi odottaa itseään SM-finaaliin. Vauhdikas koreografia toi toisen sijan ja luonnollisesti paikan joulukuun SM-finaaliin.
Ohjelma suoritettiin isolla energialla! Meillä oli todella hauskaa matolla mikä varmasti välittyi myös katsojille”, joukkueen kapteeni Helmi Asunmaa iloitsi.
Pari virhettä tiputtivat meidät tänään kärkipaikalta, mutta fiilis pysyi koko suorituksen ajan hyvänä.”, joukkueen valmentajista Tia Kokkonen ja Minna Ylenius analysoivat.
SM-finaalia varten pyramidisarjoja hienosäädetään hieman, jotta saamme maksimoitua vaikeustason”, valmentajat jatkoivat.

Sekajuniorijoukkue Dust Devil lähti ennakkosuosikkina syyskauden ensimmäiseen kilpailuunsa oltuaan heinäkuussa paras suomalaisjoukkue EM-matolla Helsingissä. Kesän jälkeen joukkue on saanut riveihinsä pari uutta poikaa ja uusia taitoja on harjoiteltu ahkerasti.
Tehtiin tänään parhaamme, mutta muutamia mokia tuli. Tästä jatkamme täysillä treenaamista kohti SM-finaalia”, joukkueen kapteeni Anna Hyvärinen kertoi.
Valmentaja Laura Kokkonen oli tyytyväinen joukkueeseensa virheistä huolimatta. Toinen sija ei harmita tässä vaiheessa kautta.
Nautimme suorituksesta ja yhdessä tekemisestä. SM-finaaliin lähdetään loistavalla mielellä ja tavoite SM-kullasta ja sen tuomasta MM-edustuspaikasta kirkkaana mielessä.”

Naisten sarjassa vuosi sitten 13. sijalle sijoittunut Avalanche on nostanut tasoaan tänä vuonna selkeästi ja näytti sen myös yleisölle ja tuomareille Oulussa. Kuudes sija toi kirkkaasti paikan finaaliin ja joukkue valmentajineen oli syystäkin ylpeä saavutuksestaan.
Joukkue oli tänään itsevarma, mikä tuotti parhaan suorituksen tähän mennessä. Pyramidit ovat joukkueen vahvuus ja ne näyttivät tänään upeilta”, joukkueen valmentaja Vuokko Mononen iloitsi.

SM-finaali käydään la 15.12. Helsingin jäähallissa ja liput tulevat myyntiin ma 12.11. Finaaliin pääsivät maksimissaan kunkin sarjan 14 parasta joukkuetta, mikäli saavuttivat vaaditun keskiarvopistemäärän 55 pistettä / tuomari.